بیوگرافی امامزاده قاضی الصابر

شرح مختصری از زندگانی حضرت

حضرت ابوالقاسم علی بن محمد ملقب به قاضی الصابر علیه السلام از نوادگان امام زین العابدین علیه السلام است که نسب او با ده واسطه به ایشان می‌رسد.
وی از علما و دانشمندان ری بوده که در علم انساب از تبحّر ویژه ای برخوردار و شاگردانی زیادی را (مانند ابوالحسن بیهقی) تربیت کرده است.

شیخ عباس قمی ره

مرحوم شیخ عباس قمی (ره) در کتاب منتهی الآمال در ذکر فرزندان امام سجاد علیه السلام نوشته است:
و از جمله ایشان است سید شریف نسّابه امام زاده قاضی صابر که در (ونک) که یکی از قراء طهران است مدفون است و نسب شریفش چنانچه در (روح و ریحانه) است چنین است: ابوالقاسم علی بن محمّد بن نصر بن مهدی بن محمّد بن علی بن عبداللّه بن عیسی بن علی بن حسین الا صغر بن علی بن الحسین بن علی بن ابی طالب علیه السلام و نقل کرده از (نهایة الا عقاب) که تولد این امام زاده در همان قریه بوده و در علم نسب کمال امتیاز داشته و در زمانهای گذشته هر بلدی را نسّابه ای بوده و نسّابه ری او بوده و نسّابین به خدمتش می‌رسیدند و از او استفاده می‌نمودند.
و از مجدالدّین که یکی از نسّابین ری بوده نقل کرده که گفته:
و قدْ راءیْتُهُ بِالرّیْ و حضرْتُ مجْلِسهُ و کان یدْخُلُ علیّ و یجْری بیْننا مُذاکرةٌ فِی عِلْمِ الانْسابِ فی شُهُورِ سنةِ سِتّ و عِشرْین و خمْسماءةِ. (ترجمه: در سال ۵۲۶ هجری قمری به محضر ایشان شرفیاب گشتم و پیرامون علم انساب گفتگو و مذاکره داشتیم) (منتهی الآمال ج1 ص1242)

ولادت و وفات:

از تاریخ تولد و زمان وفات حضرت قاضی الصابر علیه السلام اطلاعات دقیقی در دسترس نیست، اما از قرائن موجود (گزارش بیهقی و فخر رازی) اینگونه به دست می‌آید که ایشان مدتی قبل از سال 480 هجری قمری به دنیا آمده و حوالی سال 555 هجری قمری از دنیا رفته است.

وجه تسمیه:

در مورد وجه تسمیه حضرت به قاضی الصابر علیه السلام اینگونه استنباط می‌شود که مردم برای حل مشکلات و رسیدگی به شکایات و اختلافات فردی و اجتماعی به محضر شریف ایشان مراجعه می‌کردند و حضرت با دقت و صبر و حوصله و متانت، قضایا را بررسی و از حقوق صاحبان حق دفاع می‌کردند. در این زمینه مرحوم آیت الله العظمی مرعشی نجفی رحمة الله علیه نوشته است: وُلِدَ فی قَریةِ وَنَک مِن قُری شمیران وَ کَانَ قَاضیّاً بِها. (ترجمه: او در روستای ونک که از روستاهای شمیران است به دنیا آمد و قاضی آنجا بوده است.) (رساله صابریه ص34 به نقل از کتاب کشف الارتیاب در لباب الانساب)

بقعه مبارکه

تاریخ احداث بنای اولیه این بقعه، به 800 سال پیش می‌رسد که در سال 1302 ه.ق میرزا یوسف مستوفی الممالک صدر اعظم ناصرالدین شاه قاجار بنا را بازسازی کرده و در اطراف آن باغ بزرگی احداث کرد. این بقعه در تاریخ 11 مرداد 1384 با شماره ثبت 12539 به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

امامزاده قاضی الصابر کیست

بیوگرافی امامزاده قاضی الصابر

کرامات امامزاده قاضی الصابر

امامزاده قاضی الصابر فرزند کیست

امامزاده قاضی الصابر کیست

بیوگرافی امامزاده قاضی الصابر

استقبال از پرچم و خادمین حرم حضرت رضا امامزاده قاضی الصابر 3

.